Femvägsskälet 3
421 50, Västra Frölunda
Kontakta oss
Abi-Trä AB

Trappan som inredningsdetalj

Mer än en praktisk detalj

Trappor ses av de flesta som en praktisk detalj i ett hem och i första hand är det ju givetvis vad den är. En trappa kan se ut på många olika sätt och vara i många olika skick. Det finns spiraltrappor som tar upp mininmalt med plats i ett kompakt hem, och det finns pampiga trapphallar som skänker glamour och status till ett redan flott hem. Vad man än har för trappa så gör det mycket för hemmets utseende hur trappan ser ut, de ska smälta in och ska hellre lyftas fram än försöka gömmas undan.

Trappan är en del av hemmet – lyft fram den!

När man är klar med sin trapprenovering så är det dags att smycka trappan. Man ska se till att trappan ser ut som hemmet gör i övrigt, tavlor får gärna hänga längs väggen och ett vackert trappräcke gör massor för intrycket. Har man minimalistisk stil i hemmet i övrigt så ska givetvis den trenden följa med även i trappan.

Trappan kan användas som mer än bara ett sätt att ta sig mellan olika nivåer i hemmet, man kan i vissa trappor sitta och socialisera och under en trappa kan man skapa en massa roliga koncept. Barnen kan få bygga en koja där, man kan göra ett lekhus eller en mysvrå, eller placera förvaringshyllor där. Bara fantasin sätter gränserna.